Dutch |English nl | en

Duurzaam distributiecentrum Lidl

Een zelfvoorzienend distributiecentrum

Lidl staat bekend om zijn duurzame aanpak op het gebied van supermarktgebouwen en distributiecentra. Eind 2017 is de eerste paal geslagen van het zevende distributiecentrum, Lidl Overbetuwe. Het wordt het meest duurzame in Nederland. Het distributiecentrum krijgt de BREEAM-NL-score ‘outstanding’ en wordt deels autarkisch en energieneutraal. Iv-Bouw verzorgt hiervoor het installatieadvies en heeft eerder onderzocht hoe dit uitgevoerd moet worden op deze schaal, waarbij is gekeken naar de energielevering (door windmolens en pv-panelen), de energieconsumptie (door de proceskoeling, de kantoren en het distributiecentrum) en de energieopslag.

Technische data

Opdrachtgever: Lidl Nederland
Architect: FKG Architecten
Disciplines: gebouwgebonden installaties
Fasen: VO, DO, bestek, aanbesteding en realisatie
Oppervlakte: 54.000 m² BVO
Totale bouwkosten: circa € 60.000.000,- 
Installatiekosten: circa  € 14.000.000,- (excl. proceskoeling)
BREEAM-score: outstanding (score 96,26%)
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Jeroen denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!