Vernieuwbouw Lingecollege Lyceum in Tiel

Vernieuwbouw Lingecollege Lyceum Tiel

Het schoolgebouw uit de jaren 70 was dringend aan renovatie toe. Het voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Het gebouw is casco blijven staan en vervolgens  volledig gestript. Het Lingecollege is hierna opnieuw opgebouwd én uitgebreid met een nieuwe aula over twee verdiepingen. Iv heeft de werktuigkundige en elektrotechnische installaties ontworpen, waarbij de beperkte hoogte van de bouwlagen een uitdaging vormde. Hierdoor is de distributie van de ventilatielucht via veel decentrale schachten uitgewerkt.

Duurzaamheid was een belangrijk aspect van het project. Er zijn verschillende duurzame maatregelen geïmplementeerd, zoals water/lucht warmtepompen voor de energieopwekking van verwarming en koeling, balansventilatie met energieterugwinning, LED-verlichting in alle leslokalen en verkeersruimten, en PV-panelen voor het opwekken van elektriciteit.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Welke vraagstuk wil jij realiseren? Jeroen praat je graag bij over de mogelijkheden. Neem contact op of bel 088 943 8335
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv-groep betekend elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Zelfstandig of met een team van topexperts.