Dutch |English nl | en

Transformatie metrostations op de Hoekse Lijn

Grote ombouw van de Hoekse Lijn

Van een gewone spoorlijn naar een moderne metro: het bestaande tracé tussen Schiedam en Hoek van Holland is compleet veranderd. Met deze verandering moesten zeven stations compleet verbouwd worden. Van twee stations zijn alleen de installaties vervangen. Iv-Bouw verzorgde het installatieadvies voor de gebouwgebonden installaties van de stations. In de uitvoeringsfase was Iv-Bouw betrokken voor de uitvoeringsbegeleiding. 

Het technische verhaal goed op papier krijgen was een uitdaging vertelt Projectleider Kader Gülmüs: ''Alle sparingen moesten op de juiste plekken in het 3D model komen. Geen ruimte voor verrassingen, want in de vernieuwde stations werd gebruikgemaakt van deels prefabelementen en in het werk gestorte bouwdelen. De koppen van de constructeurs, bouwkundigen en architect moesten daarom vaak bij elkaar gestoken worden.''

Technische data

Opdrachtgever: RET
Architect: Gemeentewerken Rotterdam
Disciplines: E&W-installaties
Fasen: definitief ontwerp, bestek en prijs en contractvorming
Fotorechten: Industrielicht
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Jeroen denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!